Kies de juiste bedrijfsverzekering

Een eigen bedrijf is meer dan alleen maar een product aanbieden en hopen dat het verkoopt. Zeker wanneer je veel verkoopt. Hoe groter de onderneming wordt hoe meer randzaken er gaan meespelen. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van de bedrijfsverzekeringen die nodig zijn. Er zijn namelijk flink wat aspecten waartegen een bepaalde dekking moet worden verzorgd. Voor al deze aspecten zijn goede verzekeringen te vinden. Het is alleen wel belangrijk om hier goede aandacht aan te besteden, er is namelijk heel veel mogelijk.

Welke verzekeringen zijn nodig?

Het kan best lastig zijn om te achterhalen wat nu het juiste pakket aan verzekeringen is. Dit hangt bijvoorbeeld heel sterk af van wat het bedrijf doet. Er zijn echter wel een aantal verzekeringen aan te wijzen die eigenlijk in elke situatie van toepassing zijn. De volgende vraag die dan beantwoord moet worden is in welke mate de verzekering moet worden afgesloten. Het is vaak aan te raden om een verzekering die zo volledig mogelijk dekt te nemen, maar in de een aantal gevallen is dit helemaal niet nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor de auto’s.

Bedrijfsautoverzekeringen afsluiten

Bij ondernemen komt over het algemeen ook transport kijken. Vaak gaat het dan om een aantal bestelauto’s dat gebruikt moet worden. Deze kunnen in verschillende mate verzekerd worden. In veel gevallen zal de ondernemer dan kiezen voor de wettelijke aansprakelijkheid, ook wel bekend als WA-verzekering. Het kan echter zijn dat de auto’s juist wat beter gedekt moeten worden. In zulke gevallen kan dan bijvoorbeeld aan de allriskverzekering worden gedacht. Deze is wel wat duurder, maar er is dan wel sprake van iets meer dekking.

Ook voor andere zaken

Het is belangrijk om deze afweging te maken bij alle aspecten van het zakendoen. Is het nodig om het geheel te verzekeren, of is een afgeslankte vorm ook voldoende in dit geval. Dit is vooral belangrijk omdat er op die manier niet onnodig veel wordt uitgegeven aan (bestel)auto verzekeringen. Het is immers minstens zo belangrijk om te besparen op de verzekeringskosten als het is om de verzekeringen af te sluiten. Veel ondernemers zijn immers in hoge mate verzekerd voor zaken waarvoor dit niet nodig is.

Knoop doorhakken

Juist omdat er zoveel verschil in de kosten zit kan het best lastig zijn om de knoop door te hakken. Je wilt immers niet te veel betalen voor bijvoorbeeld heet verzekeren van de bestelauto’s in het wagenpark. Tegelijkertijd wil je ook niet geconfronteerd worden met een hoge rekening wanneer er iets gebeurt. Toch is het belangrijk om deze knopen door te hakken. Het is daarbij belangrijk om in het achterhoofd te houden dat er zo nu en dan een risico komt kijken bij het ondernemerschap.

Nieuwsgierig en wilt u meer weten ? Onze adviseur en de koffie staat voor u klaar.