Aansprakelijkheid laat zzp’er koud, gemiste omzet ten spijt

Van de meer dan 1 miljoen zzp’ers heeft bijna twee derde geen aansprakelijkheidsverzekering. Daarmee lopen de kleine ondernemers niet alleen bewust een groot risico bij schade, ze lopen ook omzet mis. Dit blijkt uit onderzoek dat een verzekeraar liet uitvoeren onder zzp’ers.

Het onderzoek laat zien dat 82% van de opdrachtgevers erop let dat de zzp’er een aansprakelijkheidsverzekering heeft voordat hij wordt ingehuurd. Het is vaak ook een ingangseis voor het werven van een opdrachtgever. 3 op de 5 opdrachtgevers stelt een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven verplicht. “Door je zaakjes als zzp’er dus goed op orde te hebben, lig je dus beter in de markt”,

Zelfstandigen zonder dekking

Desalniettemin zijn de kleine ondernemers nog maar nauwelijks bereid om zich te verzekeren. Eerder onderzoek, uit 2016, wijst uit dat 64% van de zzp’ers geen aansprakelijkheidsverzekering heeft voor hun bedrijf. Ze worden ook wel eens gekscherend ‘zzd’ers’ ofwel zelfstandigen zonder dekking genoemd. Volgens het onderzoek denken veel zzp’ers dat hun privéverzekering dekking biedt. Helaas is dat niet zo. Het zijn allemaal ondernemers die – vaak onbewust – een groot risico nemen. Wenst u meer informatie ? Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan of kom langs bij ons kantoor aan de Flevostraat in Lemmer.