Met een veilig gevoel de weg op

Een auto moet altijd WA verzekerd worden. U bent hiermee verzekerd voor schade aan derden. Ook kunt u uw eigen auto verzekeren tegen schade. Wilt u weten wat voor premie AQRaad u kan bieden voor uw autoverzekering? Laat dan uw gegevens achter onderaan de pagina voor een vrijblijvende offerte op maat.

De autoverzekering
Er bestaan globaal drie soorten dekkingen. Dit zijn de ‘WA’, ‘Beperkt casco’ en ‘Volledig casco’ dekking.

WA
WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en is dan ook wettelijk verplicht. Deze dekking dekt alle schade die een tegenpartij opgelopen heeft als u aansprakelijk wordt gesteld bij een aanrijding of ongeval. Uw eigen schade is hierbij niet gedekt.

Beperkt casco
Bij beperkt casco is de auto naast de WA-dekking vaak verzekerd tegen schade door brand, diefstal, storm, hagel, ruitbreuk, joyriding en aanrijding met wild. Er kunnen tussen verzekeraars kleine verschillen zitten in de dekking bij Beperkt casco. In sommige gevallen kan er sprake zijn van een eigen risico.

Volledig casco
Bij volledig casco is de auto verzekerd tegen schade onstaan door alle oorzaken, exclusief eigen gebrek. Veel verzekeraars bieden een nieuwwaarde- of aanschafwaarderegelingen aan voor uw auto. Vaak geldt er een eigen risico bij schade aan de eigen auto. Ook stellen verzekeraars steeds vaker eisen aan de schadeherstellers waardoor niet alle schades door willekeurige herstellers mogen worden hersteld.

Naast de bovengenoemde dekkingen zijn er nog andere aanvullende dekkingen die u af kunt sluiten:

Ongevallen inzittenden
De inzittenden zijn verzekerd bij overlijden of blijvende invaliditeit. De verzekering keert dan meestal een vast bedrag uit. Het maakt niet uit of de bestuurder schuldig is bij het ongeval.

Schade inzittenden
De inzittenden zijn verzekerd tegen schade die is opgelopen door een aanrijding. Dit kan materiële schade (kleding) of immateriële schade (lichamelijk/psychisch letsel) zijn.

Rechtsbijstand
Bij gebeurtenissen, zoals een aanrijding, kunt u juridisch advies of rechtshulp krijgen.

No-claim bescherming
U mag per jaar meestal 1 schade claimen zonder dat dit gevolgen heeft voor uw no-claim korting. Let op: uw schadevrije jaren worden wel aangepast!

Hulpverlening buitenland
Met hulpverlening buitenland ontvangt u hulp bij pech onderweg in het buitenland.

Premie
De premie van een WA-verzekering wordt vastgesteld aan de hand van de leeftijd van de bestuurder die het voertuig het meest gebruikt, het gewicht van de auto, het aantal kilometers per jaar en vaak ook de regio. De premie voor beperkt casco wordt vastgesteld aan de hand van de catalogus- of dagwaarde. De premie voor ‘volledig casco’ wordt berekend over de nieuwwaarde. De premie is mede afhankelijk van het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd.

Schadevrije jaren
Voor elk jaar dat u als verzekerde schadevrij rijdt (of bij uw verzekeraar geen schade indient) bouwt u één schadevrij jaar op. Schadevrije jaren bieden een korting op de premie. Hoe meer schadevrije jaren hoe hoger de korting. Na het indienen van een schade valt u meestal meerdere schadevrije jaren tegelijk terug. Bij veel verzekeraars kunt u zich hiertegen verzekeren met een no-claim beschermingsverzekering. Wat veel mensen niet weten, is dat uw schadevrije jaren bij een schuldschade wel worden aangepast, ook met een no-claimbescherming. Hierdoor kan een eventuele overstap naar een andere verzekeraar lastiger worden.

Wilt u meer weten over een autoverzekering of wilt u een premie opvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Via het onderstaande contactformulier kunt u ook gelijk vrijblijvend een premie opvragen voor uw autoverzekering.

Offerte aanvragen

Neem contact opVraag offerte aan

CONTACT INFO

Telefoonnummer
0514-566262
WhatsApp
06-53577004
Email
info@aqraad.nl