Zorgeloos op reis!

Voor particuieren zijn er twee soorten reisverzekeringen te onderscheiden: een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering. Beide reisverzekeringen verzekeren uw eigendommen tijdens vakantie of  weekendje weg. De basisdekking van een reisverzekering biedt doorgaans hulpverlening en dekking voor extra kosten die je moet maken als gevolg van bijvoorbeeld ziekte, een ongeval of overlijden. Ook is dekking voor schade aan de bagage vaak standaard meeverzekerd. Uitbreiding van de dekking van de verzekering is ook mogelijk. Hierbij kunt u denken aan geneeskundige hulp in het buitenland, wintersport, werelddekking, pechhulp voor uw auto, ongevallen en annulering.

Doorlopende reis- of kortlopende reisverzekering?
Dit is de eerste afweging die u kunt maken. Gaat u meerdere keren per jaar op reis en is dit met uw gezin? Dan is vaak de doorlopende reisverzekering de meest interessante optie. Gaat u een enkele keer op reis en betreft het een korte reis, dan kan de kortlopende reisverzekering het beste bij  u passen. In samenspraak met u bekijken onze adviseurs welke optie u het beste past en welke dekkingen voor u het meest geschikt zijn.

Dekking voor bagage
Met deze dekking verzekert u uw bagage tijdens de reis. Vaak kunt u kiezen tussen de dekking standaard ( basis ) of uitgebreid ( allrisk ). Uw bagage is in de meeste gevallen tot een maximum bedrag verzekerd. Het is aan te raden om de bedragen te controleren zodat u goed bent verzekerd.

Dekking voor geneeskundige hulp in het buitenland
Wanneer u naar het buitenland op vakantie gaat, kunt u te maken krijgen met zorgkosten. Vanuit Nederland bestaat er vaak dekking voor zorgkosten in het buitenland waarbij de dekking gemaximeerd is tot de kostprijs in Nederland. Zijn de kosten in het buitenland voor de behandeling hoger, dan kan de reisverzekering uitkomst bieden.

Wintersport
Niet alle reisverzekeringen bieden standaard dekking tijdens wintersport aan. Gaat u op wintersport dan is het raadzaam om uw polis te controleren of er dekking is tijdens wintersport. In de meeste gevallen kunt u zich aanvullend hiervoor verzekeren.

Werelddekking
Hiervoor geldt hetzelfde als bij de dekking ‘wintersport’, niet alle reisverzekeringen bieden standaard werelddekking aan maar beperken zich tot Europa en nog een aantal omringende landen. Ook dit is meestal uit te breiden naar werelddekking.

Pechhulp voor uw auto
Gaat u met de auto op vakantie, dan kan deze dekking goed van pas komen. Het is prettig om in het buitenland hulp te kunnen krijgen wanneer u bent gestrand. Ook kan er vanuit deze dekking ook recht zijn op vervangend vervoer zodat u uw reis kunt voortzetten. Uw auto of de auto waarmee u de reis maakt, mag dan in de meeste gevallen niet ouder zijn dan 8 jaar.

Ongevallen
Mocht er zich tijdens uw vakantie een ongeval voordoen waardoor u of uw gezinslid komt te overlijden, dan ontvangt u of uw nabestaanden een vaste vergoeding. Ook bij blijvende invaliditeit bestaat er recht op een vergoeding.

Annulering
Vakanties zijn vaak een dure aangelegenheid. Het is dan extra vervelend wanneer u de reis op het laatste moment moet annuleren of dat er zich tijdens de vakantie iets voordoet waardoor u de reis moet afbreken. Een reisverzekering met annulering kan dan financiele hulp bieden. Wanneer u deze dekking nog niet heeft (mee)verzekerd, is het van belang deze dekking binnen een week na de boekdatum van uw reis af te sluiten. Na deze periode willen verzekeraars vaak geen dekking meer bieden voor annulering of volgen er allerlei beperkingen. Er bestaan veel verschillen tussen de verzekeraars voor wat betreft geldige annuleringsredenen. Niet alle redenen van annulering zijn gedekt. Wij kunnen u hier tijdens een gesprek meer duidelijkheid over verschaffen zodat u de juiste verzekering krijgt aangeboden.

Gaat u binnenkort op reis en wilt u een reisverzekering afsluiten? Dan kunt u via het onderstaande contactformulier een verzekering aanvragen. In het veld ‘opmerking’ kunt u de reisdata aangeven, de bestemming, wie er moeten worden verzekerd en welke dekkingen u wenst. Wij kunnen vervolgens u de reisverzekering aanbieden welke bij u en uw wensen past.

Offerte aanvragen

Neem contact opVraag offerte aan

CONTACT INFO

Telefoonnummer
0514-566262
WhatsApp
06-53577004
Email
info@aqraad.nl